Rondom Het Kind

Aanmelden

 

Wietske Noordzij

 

Dit ben ik

Ik ben Wietske Noordzij, ontwikkelingspsychologe en (pleeg)moeder. Ik werk als trainer, spreker en schrijver bij Raise Up, een kenniscentrum en trainingsorganisatie op het gebied van weerbaarheid, preventie en pastorale zorg aan kinderen en jongeren. Het is mijn passie om kinderen, jongeren en hun opvoeders vertrouwd te maken met de wijsheid van de Bijbel en hen te helpen die toe te passen in het leven nu. Samen met mijn collega Erik Smit schreef ik onder andere de boeken Maak ze sterk (2014), Eros online (2015) en All in the game (2016).

 

Mijn bijdrage aan de conferentie

Workshop: Up to date

Kinderen groeien op in cultuur die bol staat van seksuele beelden, invloeden en toespelingen. Het advies dat ze krijgen is: ‘Doe waar jij je goed bij voelt’. Maar zo werkt het niet. Wat werkt wél? Hoe leer je hen wat gezonde seksualiteit is? Hoe geef je Gods wijsheid door op dit terrein? Kinderen en jongeren hebben het nodig om voorbereid te worden op gezonde intimiteit en het aangaan van een goede relatie: om straks ‘up to date’ te zijn! Dat is in een tijd als deze niet eenvoudig, maar des te meer noodzakelijk. Tijdens deze workshop onderzoeken we een aantal waardevolle Bijbelse sleutels waar je kinderen mee kunt versterken.
 

Workshop: Meer dan een verhaal

Door de Bijbel heen zie je dat God kinderen belangrijk vindt. Hij heeft oog voor ze. Hij wil dat ze Hem leren kennen en dat ze hun vertrouwen op Hem leren stellen. Op allerlei manieren kun je in het kinderwerk aan de slag met verhalen uit de Bijbel. Maar hoe zorg je ervoor dat die Bijbelverhalen méér worden dan een verhaal? Wat hebben zij te maken met het leven van kinderen in 2016? Tijdens deze workshop gaan we aan de slag om de brug te slaan tussen de Bijbel en de belevingswereld van kinderen. Wat kun jij doen als kinderwerker om een stap verder te komen en aan te sluiten bij hun dagelijks leven?
 

Zo kun je mij bereiken/ volgen

Website: www.raiseup.nl

E-mail: wietskenoordzij@raiseup.nl