Rondom Het Kind

Aanmelden


 

Reinier Sanders en Joanne Ouwerkerk

 

Dit ben ik

Joanne Ouwerkerk is 25 jaar oud en heeft de jongerenwerkersopleiding aan de Wittenberg gevolgd. Daarnaast heeft ze ervaring als landelijk jongerenwerker bij jongerenbeweging Refolution. Binnen haar eigen kerk is ze al jaren actief binnen het jeugdwerk. Daar heeft ze de afgelopen jaren ook ervaring opgedaan in het begeleiden van processen rondom grensoverschrijdend gedrag.

Reinier Sanders is 38 jaar oud en heeft meer dan twaalf jaar ervaring in het kinderwerk, zowel plaatselijke als landelijk. In zijn vorige functie als landelijk kinderwerker heeft hij actief meegebouwd aan het programma veilig jeugdwerk. Ook binnen zijn eigen gemeente heeft hij ervaring in het begeleiden van slachtoffers en beschuldigden van grensoverschrijdend gedrag.

 

Mijn bijdrage aan de conferentie

Workshop: In Veilige Handen

In deze workshop staan we samen met kerkleiders en kinderwerkers stil bij ‘veilig jeugdwerk’. We willen bewustwording creëren dat we kinderen laten opgroeien in een omgeving waar ook mensen welkom zijn die kwaad in de zin hebben. Vanuit de gedachte dat voorkomen beter is dan genezen, gaan we nadenken over preventie van seksueel misbruik en de stappen die je kunt zetten richting een veiliger leer- en leefomgeving van kinderen binnen de kerkelijke gemeenschap. We gaan daarbij in op concrete stappen die je daartoe kunt zetten. Als er specifieke vragen over zijn, zullen we ook aandacht schenken aan wat je kunt doen als er echt iets aan de hand is. Een workshop over akelige zaken dus, maar waarin de zorg en aandacht voor kinderen centraal staat.


Zo kun je mij bereiken/ volgen

Website:
www.meldpuntmisbruik.nl/veilig-jeugdwerk
www.hgjb.nl/werken-met-jongeren/gemeente/veilig-jeugdwerk.htm
www.sgl-platform.nl


Twitter:@reinier_sanders