Rondom Het Kind

Aanmelden

Laura Dijkhuizen

 

Dit ben ik

Laura Dijkhuizen, studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en ben op dit moment werkzaam bij het Evangelisch College als coördinator en docent van de opleiding Missionair Werk. Ik verzorg gastlessen op de Hogeschool Windesheim en de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven (België) en geef regelmatig spreekbeurten in het land. Ik zit in de redactie van Tussenruimte, een magazine voor interculturele theologie, en schrijf op freelancebasis artikelen voor andere magazines. Ik ben getrouwd en moeder van zes dochters. In mijn eerste boek Kus van Afrika beschrijf ik de adoptie van onze jongste drie dochters uit Mozambique en het werk dat ik doe in Afrika vanuit stichting Sarinha. Mijn boek werd genomineerd voor de uitgeversprijs van Boekscout 2013. Voor Uitgeverij Kok schreef ik het dag- en doeboek Hart als Basis.
 

Mijn bijdrage aan het plenaire programma van de conferentie:

Heb je wel eens ’s avonds laat door de buurt gereden terwijl er van alles aan de weg staat om de volgende morgen door grof vuil te worden opgehaald en weggegooid? Je ziet dan overal busjes stoppen, mannen uitstappen en rondom de hopen lopen om uit die oude troep nog iets bruikbaars te vissen. Wat de één weggooit kan voor de ander nog heel waardevol zijn. Zelf zijn wij op vergelijkbare manieren ook aan een hoop huisraad gekomen toen wij nog jong en geldloos waren.

Een weggegooide steen, daar wordt Jezus meerdere malen mee vergeleken in de Bijbel. Een steen die geen waarde lijkt te hebben, door de bouwers afgeschreven. Op de puinhoop gegooid, klaar om te worden afgevoerd.

Deze steen, achteloos weggestopt achter een rotsblok blijkt echter de beste van de hele bouwplaats te zijn. Maar wie weet hem te vinden? Wie ziet de pracht en het nut van deze onaanzienlijke steen? Wie vertelt het geheim dat te vinden is in dat lege graf? Wij hebben een bijzondere opdracht om de waarde van deze weggegooide, verachte steen in ons gezin, onze familie, buurt en op ons werk onder de aandacht te brengen. En tegelijkertijd ligt er de uitdaging om het effect van een leven gebouwd op deze steen, Jezus de Rots, te laten zien door ons spreken, handelen, werken en liefhebben heen. En dat is een excellente opdracht!


Zo kun je mij bereiken/volgen:

www.lauradijkhuizen.wordpress.com
twitter: @dijkhuizenlaura