Rondom Het Kind

Aanmelden

 

Bob Hartman

 

 

Dit ben ik

Mijn naam is Bob Hartman, ik woon in Amerika, ben getrouwd met Sue, vader van twee volwassen kinderen en opa. Om te beginnen ben ik verhalenverteller. Ik ga naar scholen, kerken en boekenfestivals en vertel daar Bijbelverhalen, volksverhalen en verhalen die ik zelf heb bedacht. Ik doe dat al ongeveer vijfentwintig jaar en ben overal ter wereld geweest: Noord-Amerika, Europa, Afrika, Azië, Australië, het Midden-Oosten. Verder ben ik ook schrijver. Er zijn meer dan zestig boeken van mijn hand uitgegeven, de meeste daarvan voor kinderen. Een van mijn bekendste boeken is ‘de Vertelbijbel’. En tot slot ben ik ook predikant. Of misschien zou ik dat wel ‘in de eerste plaats’ moeten zijn, want daar ben ik tenslotte voor opgeleid. De afgelopen 33 jaar ben ik voorganger geweest in Engeland en Amerika.

 

Lees het interview met Bob Hartman

 

Mijn bijdrage aan de conferentie

Workshop: Vertellen van bijbelverhalen

Als verteller weet ik hoe je de aandacht kunt krijgen en vasthouden van kleine en grote luisteraars. Tijdens mijn workshop zal ik mijn vertelgeheimen onthullen, nuttige aanwijzingen voor een goede voorbereiding geven en aandacht besteden aan vertelperspectief, interactie en stemgebruik. Kortom, ik zal je leren je fantasie te gebruiken, je improvisatievermogen te ontwikkelen en je verteltechniek te verbeteren. En dan zullen de kinderen aan je lippen hangen...


Workshop: Verhalen en een dienst voor alle leeftijden

Hoe kun je verhalen gebruiken bij het samenstellen van een dienst voor alle leeftijden? Niet als losse onderdelen, maar als raamwerk waarbinnen de dienst is opgebouwd. De dienst begint en eindigt dus waar het verhaal begint en eindigt. En wat we onderweg doen en tegenkomen, wordt door het verhaal bepaald.


Workshop: Bijbelverhalen vertellen in je eigen woorden

We staan stil bij de vraag hoe je Bijbelverhalen in je eigen woorden kunt navertellen. We leren hoe je een Bijbelgedeelte kunt analyseren aan de hand van de karakters, waar het zich afspeelt en de verhaallijn. Dan bespreken we hoe je deze elementen kunt samenvoegen tot een Bijbelverhaal dat aansluit bij je groep.

 

(spreekt in het engels, geen vertaling aanwezig)

 

Zo kun je mij bereiken/ volgen

-